Een levensloopbestendige woning

Een droomwoning is meer dan een woning met een mooie inrichting. Een woning wordt pas een droomwoning door de omgeving en de mensen die er wonen. En als u dan fijn woont, dan wilt u daar het liefst zo lang mogelijk van genieten. Gelukkig is dit realiseerbaar met een levensloopbestendige woning. Een levensloopbestendige woning is een toekomstbestendige woning. 

Wat is een levensloopbestendige woning?

De levensloop bestendige bouwstijl is de laatste jaren erg populair geworden. Het is een woning die geschikt is om lang zelfstandig te wonen, ook op latere leeftijd. De ontwerpen houden rekening met diverse factoren. Denk aan een ruime inrichting en de juiste ruimte indeling. Toolstra Bouwbedrijf bouwt drie verschillende type woningen, opgedeeld in TS40, TS 50 en TS60. Alle drie deze woningtypes zijn in te delen als levensloopbestendige woningen. In een levensloop bestendige woning zijn voorzieningen aangebracht die het mogelijk maken deze te gebruiken, ook als u in de toekomst minder goed ter been bent of om een andere reden de veiligheid of toegankelijkheid een belangrijkere rol gaan spelen. Maar wat zijn nu precies de kenmerken van een levensloopbestendige woning?

Kenmerken levensloopbestendige woning

Een levensloopbestendige woning beschikt over een aantal kenmerken om comfortabel en veilige te wonen. Zo beschikken deze woningen onder andere over:

  • Noodzakelijke ruimtes op de begane grond
  • Genoeg ruimte voor een rollator of rolstoel
  • Geen drempels
  • Extra grote deuren
  • Een slaapkamer met badkamer, inloopdouche op de begane grond
  • Genoeg verlichting op de looproutes. 

Een levensloopbestendige woning bouwen

Uw eigen levensloopbestendige droomwoning bouwen? Onze experts en architecten helpen u graag met het ontwerpen van jullie droomwoning die voldoet aan al uw persoonlijke woonwensen. Toolstra Bouwbedrijf ontzorgt u volledig bij de realisatie van uw droomwoning.

Ook adviseren wij jullie op het gebied van duurzaam bouwen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Toolstra Bouwbedrijf is het bouwbedrijf als het gaat om de bouw van levensloopbestendige woningen in Noord-Holland en Flevoland. Tot in de kleinste details kunnen woningen bij Toolstra naar uw hand worden gezet. Wilt u zo lang mogelijk genieten van de perfecte locatie in een fijne omgeving? Bespreek de mogelijkheden voor het bouwen van een levensloopbestendige woning met onze specialisten. Plan vrijblijvend een afspraak in voor een kennismakingsgesprek.