Ik wil een huis bouwen, waar moet ik rekening mee houden?

BOUWTRAJECT

Het bouwen van uw droomhuis is een traject waar vele mensen hun werk aan hebben. Toolstra Bouwbedrijf b.v. is de spil die alle zaken aangaande het bouwen van uw droomhuis in handen neemt en in overleg met u alle wensen bespreekt en de onderaannemers aanstuurt die voor het realiseren van de woning benodigd zijn. Hieronder een overzicht waar u nog rekening mee moet houden.

ENERGIENORMEN

Alle woningen van Toolstra Bouwbedrijf b.v. worden Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG) zeer energiezuinig. Daarop vooruitlopend helpt Toolstra b.v. u graag met goed advies bij het maken van de juiste en verantwoorde keuzes (milieuvriendelijk, en duurzaamheid).

HEIWERK

Aan de hand van een zogenaamd sonderingrapport wordt de lengte van de heipalen bepaald. In sommige gevallen is er al een rapport aanwezig van de kavel of een kavel in de directe omgeving. Het is verstandig om hier vooraf naar te informeren. Van tevoren vertellen wij u welk bedrag u dient te reserveren voor het heiwerk. In sommige gevallen zijn er extra kosten aan het heiwerk verbonden. Deze kosten zijn nodig voor het nemen van extra maatregelen in verband met belende bebouwing.

LEGESKOSTEN

Deze kosten verschillen per gemeente. Gemiddeld bedragen deze kosten ongeveer 3-4% van de aanneemsom (exclusief grondkosten).

NUTS - AANSLUITKOSTEN

Water, elektra, centrale antenne, glasvezel, stadswarmte, riool en hemelwaterafvoeren.

KEUKEN - SANITAIR & TEGELWERK

Keuze van keuken of luxer tegelwerk & sanitair. Deze kosten zijn afhankelijk van type en eigen keuzes.

SCHILDERWERK - AFWERKING

Binnen schilderwerk, wand- vloer afwerking en het interieur in uw huis.

EXTRA KOSTEN

Eventuele extra kosten voor trillingsarm heiwerk, grondverbetering, bestrating- tuinaanleg  en inrichting van uw huis.

WAAR BOUWT TOOLSTRA B.V.

Ons werkgebied is boven de lijn Zaandam/Beverwijk tot Den Helder en in Flevoland de plaatsen Almere, Lelystad, Dronten, Zeewolde en richting Loosdrecht en omstreken. 
Bouwen in een andere plaats, vraagt u naar de mogelijkheden.