Dit is waarom zadeldak woningen ongekend populair zijn onder huizenbouwers!

Tijdloos, modern en karakteristiek; het zijn de kenmerken van een zadeldak woning. Dit woningtype wordt steeds populairder onder huizenbouwers. Maar wat maakt een zadeldak woning nu echt een zadeldak woning? En waarom vallen veel mensen voor de charme van dit woningtype? Lees alles over deze woning én ontdek hoe u vandaag al van start kunt met de realisatie van uw eigen zadeldakwoning met Toolstra Bouwbedrijf.

Hoe ziet een zadeldakwoning eruit?

Een zadeldakwoning is een laagbouw woningtype met een landelijke, praktische en tijdloze uitstraling. Het meest kenmerkende element van een zadeldakwoning is de strake en eenvoudige vorm. Een zadeldak woning straalt landelijkheid uit en bovendien kan er bij deze woning voor gekozen worden het dak met riet te bedekken of het dak te voorzien van pannen. Bovendien zorgt de vrije indeling ervoor dat het mogelijk is om op gewenste plaatsen glaswerk in de gevels te plaatsen.  

Wat maakt een zadeldakwoning zo populair?

Een zadeldakwoning is populair omdat dit woningtype eenvoud en stijl op een krachtige manier combineert. Hoewel de basis van de woning een eenvoudig karakter heeft, is de stijl tegelijk ook heel eigentijds en modern. Het gebruik van natuurlijke materialen roept bij veel mensen een gevoel op van rust, ruimte en landelijkheid. Maar de strakke lijnen en een moderne, stijlvolle afwerking zorgen tegelijk voor een luxe en eigentijdse aanblik. Daarnaast breekt een zadeldak woning ook het straatbeeld. Een lange tijd hebben project ontwikkelaars of architecten van de gemeente het straatbeeld bepaald. De woonflat en de Vinex-wijk behoort tot het verleden als het aan de nieuwe generatie zelfbouwers ligt. Een onbewerkte balk in de gevel of een grote raampartij dat veel licht binnenlaat doet dit al. Maar bij een zadeldak woning kan doormiddel van materiaalgebruik ook een mooie connectie met het buitenleven gemaakt worden. Deze mix spreekt veel mensen aan en zorgt ervoor dat een zadeldak woning erg gewild is onder huizenbouwers door heel Nederland!

Zadeldak woning bouwen met Toolstra

Een zadeldakwoning bouwen wordt pas écht aantrekkelijk als deze helemaal afgestemd is op uw persoonlijke woonwensen. Laat dat maar aan Bouwbedrijf Toolstra over. Bij ons kunt u uw ideale woning samenstellen, zodat deze van binnen én van buiten perfect aansluit bij uw wensen. 

Benieuwd hoe onze zadeldak woningen eruit zien? Ontdek dan deze woning en laat u inspireren tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We gaan graag met u in gesprek over uw droomwoning!