Voordelen van eigen een woning bouwen

Het bouwen van een eigen woning brengt verschillende voordelen met zich mee. Los van dat het vaak iets langer duurt met de realisatie dan bij het overkopen van een bestaande woning zijn er namelijk genoeg voordelen en deze hebben wij voor u opgesomd. 

Voordelen van eigen nieuwbouwwoning bouwen:

  • U hoeft zich niet te beperken tot het woningaanbod op de markt. 
  • U bepaalt zelf de locatie: Op basis van uitgegeven kavels of een woning die gesloopt kan worden voor nieuwbouw kunt u zelf bepalen waar u wilt wonen. In welke buurt, maar ook met welk uitzicht. Vaak is er vooraf ook al bekend wat er in de buurt komt. Wordt er nog een hele nieuwe wijk gebouwd of heeft u een woning volledig op zichzelf met schitterend uitzicht? 
  • Daarnaast kunt u een droomhuis volledig naar eigen ontwerp bouwen: Natuurlijk zitten er vanuit de gemeente vaak richtlijnen aan wat er gebouwd dient te worden in een bepaalde omgeving. Maar ook binnen deze richtlijnen is er nog veel te kiezen. Aan de hand van richtlijnen en realisatiemogelijkheden kunnen jullie een eigen droomhuis te realiseren. 
  • Het vierde voordeel is dat de woning energie neutraal wordt gebouwd. Vanaf 1 januari 2021 moeten de vergunningaanvragen voor alle nieuwbouw, voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (Beng). Deze nieuwe bouwregels stellen eisen aan de maximale energiebehoefte, het fossiele energie gebruik en het aandeel van hernieuwbare energie van gebouwen. Toolstra Bouwbedrijf begeleidt jullie voor en tijdens de bouw met het handhaven van deze normen. Maar het belangrijkste aan deze normen is dat jullie na de bouw een woning hebben die bijna Energie Neutraal is. Wat inhoudt dat de maandlasten flink dalen
  • Het vijfde voordeel van het bouwen van een eigen woning is dat de woning volledig uniek is. De woning wordt namelijk helemaal aangepast naar jullie wensen. 
  • En het zesde en laatste voordeel is dat jullie nieuwe woning de eerste jaren vrij is van (hoge) onderhoudskosten.

 

De vakmannen van Toolstra Bouwbedrijf realiseren graag de vrijstaande woning van jullie dromen!

Toolstra bouwt huizen in heel Noord-Holland en Flevoland. In onze brochure en op woningtype pagina tonen wij u verschillende soorten woningen ter inspiratie voor jullie bouwplannen. 

 

Heeft u wensen die niet in lijn liggen met een van onze inspiratie woningen?

Geen probleem! Samen met een BNA architect wordt een volledig nieuw ontwerp gemaakt. Natuurlijk kijken we hierbij altijd naar de regelgeving die op het kavel van toepassing is.

Benieuwd naar de mogelijkheden of een vrijblijvende afspraak mailen? Mail of bel naar arjan@toolstra.nl of 0228-350990.