Hoe kunt u uw woning verduurzamen

Er zijn veel mogelijkheden om uw woning te verduurzamen, maar wat past het best bij jullie huis?

Optie 1: Spouwmuur isolatie

Zo kunt u uw spouwmuur isoleren. Door uw huis te isoleren bespaart u op uw energie en kosten. De warmte blijft meer binnen, waardoor u minder hoeft te stoken. En zomers houdt u de warmte juist buitenhuis. Een ander bijkomend voordeel is dat goede isolatie minder geluid door laat, dat houdt dus het lawaai buiten. Bij spouwmuurisolatie gaat het om de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur van de woning. Vooral bij verouderde huizen is die ruimte vaak niet goed geïsoleerd. 

 

Optie 2: Dak isolatie

Heeft u een woning met een schuin dak? Dan is de kans groot dat uw woning een vorm van isolatie heeft. Het is dan de moeite waard om te controleren hoe goed die isolatie is. Via het dak gaat namelijk veel warmte verloren. 

 

Optie 3: Isoleren met HR++ of Triple glas

Een derde optie voor het verduurzamen van uw woning is het plaatsen van HR+ of Triple glas. HR staat voor hoog rendement (opbrengst). Dat is dus precies wat u er ook voor terugkrijgt. Met dit glas houdt u de warmte in huis, hoeft u minder te verwarmen en vermindert u ook de overlast van geluid. 

 

Optie 4: Het installeren van zonnepanelen.

Wilt u de Co2 uitstoot van het huishouden verder omlaag brengen? Dan zijn zonnepanelen een mooie oplossing en ook nog eens heel goed voor het milieu. Nederland is hier heel geschikt voor, ook op bewolkte dagen zetten de panelen daglicht om in energie. Voordat de zonnepanelen worden geïnstalleerd worden controleren wij eerst of het dak hier geschikt voor is.

 

Optie 5: Volledig van het gas af, gasvrij wonen.

Hierbij schakelt u over naar een nieuwe energiebron. Als u overstapt naar een aardgas vrije verwarming moet het huis goed geïsoleerd zijn. Vervolgens kijken wij samen met u naar de mogelijkheden van een warmtepomp (elektrische verwarming) of een warmtenet (warmte uit de bodem of die overblijft van de industrie). 

Een energiezuiniger huis begint met kleine aanpassingen in het huis. Denk hierbij aan led-verlichting en energiezuinige apparaten. De volgende stappen zijn de hierboven genoemde opties. De meeste opties zijn naast goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee.

 

Bent u benieuwd welke manieren van het verduurzamen van uw woning het best bij u past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.